Ta vare på mobilen under rideturen

Det er spennende og morsomt å ri, men uhell kan også skje. Du husker selvsagt å bruke hjelm, men har du tenkt på at mobilen din kan ta skade? Mobilen kan bli skadet selv om du ikke faller av hesten, for det kan jo hende at mobilen faller ut av lommen din, eller at du mister den på stallgulvet. Er du skikkelig uheldig, kan det til og med hende at hesten tråkker på den. Da må du kanskje koste på deg en ny mobil. Men det aller beste er selvsagt å beskytte mobilen før uhellet er ute.

Kost på deg et deksel

Et mobildeksel er absolutt nødvendig, ikke bare på ridetur, men i hverdagen. Mobilen kan utsettes for støt og slag, den kan falle ned og bli tråkket på. Ligger den i sofaen, kan noen sette seg på den, og har du den med deg i sengen, kan du sovne og rulle deg oppå den. Den trenger rett og slett og beskyttes, og et deksel er mye billigere enn å reparere en knust skjerm eller kjøpe ny telefon. Kjøp derfor deksel og annet mobiltilbehør til samsung før skaden skjer. Du kommer til å være glad du har deksel den dagen mobilen faller av ut av lomma mens du rir i full galopp.

Reparere eller kjøpe ny?

Hvis mobilen skulle bli skadet, må du velge om du vil reparere den eller kjøpe en ny. Dette avhenger selvsagt av skadeomfanget, men det er også viktig å huske at mobiler inneholder sjeldne metaller. Derfor er det mange som ønsker å reparere mobilen for å spare miljøet. Men det aller beste er selvsagt å forhindre skader. Klarer du å beskytte mobilen, er dette også en miljøvennlig løsning, ettersom det gir mobilen et langt liv.

Tenk på hvor du plasserer mobilen

Under rideturen kan det være greit å ha mobilen i en lomme som kan lukkes med glidelås. Det reduserer sjansen for at den faller ut av lomma. Men telefonen kan fortsatt skades dersom du faller av hesten eller kommer borti en grein eller andre ting på veien. En lukket lomme er derfor ingen erstatning for et mobildeksel. Du kan også feste mobilen i en rem eller legge den i et mobiletui. Er du skikkelig redd for den, kan du selvsagt legge den igjen et trygt sted før rideturen, men da kan du ikke bruke mobilen til å ta bilder underveis. Derfor er det bedre å gi mobilen god beskyttelse, slik at den trygt kan være med på tur.

superior