Behagelig undertøy for ryttere. Prøv sports-bh!

Som ryttere har vi ofte stort fokus på rideutstyr, men hva med klærne som sitter helt innerst? Dette skal vi gå nærmere inn på i dette blogginnlegget.

Det rette undertøyet for deg

Du har helt sikkert masse hesteutstyr som bitt, godbiter og ulike saler. Du har sikkert også både egen hjelm og ridestøvler, ridebukser og kanskje også noen lekre ridejakker? Men én ting som ofte går i glemmeboken er undertøy. For å kunne ha en optimal opplevelse på hesteryggen, er klærne du har på deg alfa og omega. Undertøyet er ikke et unntak. Bruk derfor litt tid på å tenke over hva slags type undertøy du velger når du skal ri. Det kan for eksempel være en fordel å bruke hipstertruser uten stram strikk, da denne typen er svært behagelig å ha på. Dessuten er hipstermodellene ofte laget av bomull, som hindrer at du føler deg klam. Dette er en stor fordel når man har på seg ridebukser, som ofte kan sitte stramt på kroppen. Dersom du er mann er en vanlig bomullsbukser et godt valg.

Den perfekte bh-en

Vanlige bh-er har metallspiler som kan føles ubehagelig ved lengre bruk. Derfor kan en sports-bh være et bedre valg når du skal være i aktivitet. Dersom du har stor byste vil en sports-bh også gi deg ekstra støtte, som kan komme godt med i sprangridning. Dersom du har en mindre byste, trenger du kanskje ikke en sports-bh som er like støttende og stram. I lenken ovenfor kan du finne flere typer sports-bher. Foretrekker du en type som presser brystene flate og motvirker mest mulig bevegelse? Eller liker du best en type med strikk mot livet og løsere stropper, som minner mest om en magetopp? Her kan du finne begge deler, i mange forskjellige farger. Hva slags behov du har kommer an på bryststørrelsen og egne preferanser. Sports-bh brukes først og fremst for å motvirke smerter ved bevegelse, men noen eksperter oppfordrer alle kvinner til å bruke sportsbh, uavhengig av cupstørrelse. Andre grunner til å bruke sports-bh handler om å motvirke langvarige ryggsmerter og av estetiske grunner, da brystenes hud er svært tynn og ikke tåler like mye som huden på resten av kroppen.

Oppsummering

For å oppsummere: tenk over hva slags undertøy du bruker. Gå gjerne for bomullstruser og en god sports-bh. Ethvert plagg som forårsaker selv det minste ubehag stjeler bittelitt oppmerksomhet, når det fulle fokuset ditt bør være på ridningen.

superior