Ta vare på helsen med nye interesser

Det er viktigere enn noen gang å passe på helsen sin. Pandemi, resistente bakterier og klimakrise gjør at sjansen for å bli virkelig syk øker. Men først og fremst skyldes sykdom i dag livsstil. Vi sover mindre regelmessig, sitter for mye i ro og får i oss feil kosthold. Det er ikke bare fordi vi er uforsiktige med hva vi får i oss, men også fordi mye av maten i dag produseres på kunstige måter.

Ta derfor vare på helsen din med tanke på et godt liv. Enten du er ung og i startgropa av voksenlivet, eller om du er godt etablert og mangler inspirasjon. Denne artikkelen kan være med på å hjelpe deg, enten du liker å se filmer i sofaen eller rir på hest inn i solnedgangen.

Hest som hobby

Mange syns trening er kjedelig og får dermed angst for å engasjere seg mer enn noen ganger i måneden. Men om du har lyst å være med dyr i vakker natur, er gård med hest en god start. Kanskje kjenner du noen med gård og hest, eller så kan du besøke 4H.

Bli mer fornøyd med deg selv

Når du er mer aktiv bli du mer fornøyd med deg selv. Du ser deg selv på en helt ny måte. Du kan til og med si at brystimplantater kan gi deg det du ønsker, uten at det går på bekostning av selvbildet. De to tingene hjelper deg i riktig retning.

Kunnskap gir overskudd

Når du har lært hvordan hesten ter seg i ulike situasjoner, så kan du ta den med på ridetur i terrenget. Om det er i skritt eller tølt, så har du nå full kontroll. Kunnskapen gir deg energi, fordi du får brukt hjernen slik den ønsker for å få øvd seg. Det gir deg også lyst til å utforske verden mer, og bli mer nysgjerrig og undrende.

God mosjon med hest

En hest krever at du følger med for en best mulig ridetur sammen. For uten trening vil det være tungt bare å sitte i sadelen. Men det som er så bra, er at dette er med på å gi deg sunnere holdninger og mer overskudd. Det vil garantert kjennes de første gangene, men så begynner energien å komme.

Variasjon hjelper

Men selv om du ikke har tenkt å skaffe deg en hest, så er det uansett viktig å variere. Det er med på å holde motivasjonen oppe, og gi deg flere inntrykk. Poenget er å lære seg å variere i et fast bestemt system, en rutine du kan forholde deg til. Du må altså tenke to tanker på en gang. Akkurat som når du skal sette foten i stigbøylen eller stramme tøylene for en stopp.

Begynne med seg selv

Nå har du lest hva vi mener om hest og helseeffekten du kan oppleve. I noen situasjoner så er brystimplantater det som skal til for bedre selvtillit, men samtidig kan man bruke ny inspirasjon for å få mer tro på seg selv.

superior