Populære hesteraser

Vi vet det er mange fans av hester som er inne på siden vår og derfor ønsker vi å skrive litt om noen hesteraser. Totalt finnes det cirka 500 forskjellige, men det er bare rundt 100 av disse som er mer eller mindre vanlige.

Det kan hende at du har hørt om mange hesteraser før, eller i alle fall om de vi har skrevet om under her. Uansett om du gjør det eller ikke, så håper vi at du finner det du leser interessant, og muligens kan det hende du får en ny hesterase som blir den nye favoritten og blir dermed satt på ønskelisten til jul? Det skal vel kanskje litt til å få en hest til jul, fordi det er ikke billig. Noen velger derfor å bruke centum.no til hjelp, så ønsket går i oppfyllelse!

Araberhest

Den første rasen vi skal snakke om er Araberhest, og dette er den kjente representanten for orientalske hesteraser. Araberhesten forstår du kanskje hvor kommer fra. Det stemmer – Arabia. Dette har vært hjemmet til hesterasen i mer enn tusen år. Selv om den kommer herfra så er hesten et vanlig valg i India, i Midtøsten og i Nord-Afrika.

Ørkenaraberen vil du se at er finlemmet, slank og lett. Fargen til hesten er som oftest brun. Den er utrolig rask og har god utholdenhet. Araberhesten blir ikke bare brukt til å ri vanlig med, men også til distanseritt. Dette er fordi den har så vanvittig god utholdenhet. Hvis du ikke har sett en Araberhest før, så anbefaler vi at du gjør et raskt søk på Google for å se hvor fin den er.

Islandshest

Denne har nok de fleste hørt om. Islandshesten er opprinnelig fra vikingtiden i Norge. Den er nå utrolig populær i Island og det sies at dette er den eneste lovlige rasen i landet. Den er også ganske populær i Europa, i tillegg til USA. Det har seg faktisk sånn at det er en uskreven regel som går ut på at islandshester skal ha islandske navn. Noen synes nok dette er kjempeflott, men det er ikke sånn at alle er enig i dette. Islandshesten er veldig pen og ofte litt mindre enn de fleste hesteraser.

Achaltekeer

Achaltekeer er nok ikke så veldig kjent i Norge, men det kan hende noen har hørt om den før. Dette er en hest som kommer fra Tyrkia. Hvis du tar en titt på et bilde av denne vil du forstå hvorfor den en gang ble kåret som den vakreste hesterasen. Den har pels som rett og slett ser ut som silke. Noen vil også kanskje si at man nesten skulle trodd den var dyppet i gull. Den kommer i flere farger men den vanligste er en gullbrun farge.

superior