Oversiktlig side for ryttere

 

For de som driver med eller er interessert i hest – og særlig konkurranseridning – er det en nettside som kan være verdt å sjekke ut. Norges rytterforbund har slagordet Rytterglede for alle, og nettstedet deres heter kort og godt Rytter. Her finnes generell kunnskap om hest, oversikt over de ulike konkurransegrenene, beskrivelser av hva de går ut på, samt tidspunkt for de største stevnene i landet. De ulike grenene du kan lese om er distanse, dressur, feltritt, kjøring, mounted games, voltige og sprang. Det er også en gren for funksjonsnedsatte og en gren for islandshest.

Norsk rytterforbund skriver også om utdanning innenfor hestesport. Herunder nevnes kompetanseheving, utdanning av personell til stevner og utdanning av offentlig personell som dommere, banebyggere og stewards. De utdyper utdanning av ridelærere og trenere, samt Hest og helse, som kurser folk til å drive med hest for barn og unge og personer med funksonsnedsettelser. De nevner avslutningsvis at noen videregående skoler har hestelinjer.

Under temaet ungdom er det en rekke temaer som behandles. De har en egen ungdomskomité, de er mot mobbing, skriver om kosthold og gir informasjon om en egen verktøykasse for ungdomsgrupper.

superior