Hva slags gulv skal du velge til stallen?

Når man skal bygge en stall, er det veldig mye å tenke på, og mange valg som skal tas. En av de litt utfordrende valgene, kan være hva slags gulv man skal ha. Det finnes nemlig ganske mange muligheter, selv innenfor kategorien av gulv som kan bære vekten av flere hester. Hver av de ulike gulvene kommer med egne fordeler og ulemper, og de diskuterer vi her. Les videre om du vil vite litt mer om noen av de vanligste alternativene til stallgulv.

Betong

Betong er nok det gulvet de aller fleste kjenner til fra staller de har vært i. Dette er et gulv som tåler mye, og det er nok også årsaken til at det er en av de mest populære valgene. I tillegg er betonggulv veldig lette å holde rene, hvilket alltid blir satt pris på i en stall. Bare husk på at dette er et veldig hardt underlag, så her er det viktig å beskytte hesten sine bein. Sørg derfor for å ha godt med flis i boksene, så beina ikke slites og hestene holder seg friske.

Leire eller jord

Noen steder velger man å la underlaget være slik det er, dersom det består av leire eller jord. Dette er selvfølgelig det billigste alternativet, og er også mye snillere mot hestenes bein enn betong. Her vil det derimot gå med mer ressurser til å vedlikeholde underlaget. Det vil nemlig lett kunne bli ujevnt siden hestene går og står på det. Så her er det viktig å holde underlaget flatt ved å fylle på med jevne mellomrom.

Dette er bare noen av de mange alternativene som finnes til stallgulv, men kanskje du har blitt mer nysgjerrig på en av dem? Vi håper vi har gjort valget litt enklere for deg, eller i hvert fall fått deg til å tenke over det. Så lykke til, og ta godt vare på hestene.

superior