Hesteinteresserte barn

Mange barn liker hester, og denne interessen dukker ofte opp i ung alder. Det kan hende de etterspør klær med hester på, eller tegner hester. Kanskje de blir ville etter alt som har bilde av hester, enten det er skrivebøker, klistremerker eller andre ting. De sitter sikkert også klistret til hestesport på TV. Ofte er sprangridning en av favorittidrettene.

Dyrk interessen

Hvis et barn elsker hester, kan man snakke med slektninger og andre som gir barnet julegaver og fødselsdagsgaver. Fortell dem om barnets hesteinteresse, så kan det hende de også kjøper hesteting. Barn blir ekstra glade når de får ting som interesserer dem, og selv om gavene er hesterelaterte, kan de likevel være praktiske. Man kan kjøpe klær, håndklær og sengesett med hester, og dermed kombinere hesteinteressen med det nyttige. Hvis barnet liker hester, setter det sikkert også pris på lekehester, enten det er gyngehester, LEGO med hester eller plasthester. Plastleker og andre hesteleker finnes blant annet hos lekmer.no. Klistremerker og puslespill med hestemotiv kommer også til å slå an.

Smiling boy meets with the brown horse

Dra på hestesport
Ta med barnet på ridestevner, sprangridning og andre typer hestesport. Kanskje dere til og med får klappe hestene. Hvis det ikke arrangeres hestekonkurranser i nærheten, kan man se hestesport på TV. Men som regel arrangeres det konkurranser hos rideskoler, og dem finner man over hele landet. På rideskolene kan man også se konkurranser for lave aldersklasser. Når barnet blir stort nok, kan man melde det på ridekurs. Riding er sunt, enten man bare gjør det på hobbybasis, eller man satser på konkurransesport. Det er viktig at ridningen bare er for moro skyld i starten. Ikke press barnet til å begynne med konkurranseriding. Det er noe barnet selv må velge.
Hester kan gi leseglede
Det er skrevet mange barnebøker om hester, og disse bøkene kan få hestebarn til å lese. Lesing er viktig, uansett hva man skal bli i livet, så hvis du finner bøker barnet er interessert i, har du hjulpet barnet til økt glede og økt læring. Kjøp også faktabøker om hester.

superior