Alle travbaner bør ha en treningshest!

Hva er egentlig en treningshest? Jo, det er en mekanisk hest som man kan trene på for å få bedre teknikk og kondisjon. I stedet for å gjøre feil når man rir en ekte hest, så kan man heller starte med en slik “dukkehest”. Det er liksom ikke så farlig om man drar den for hardt i munnen eller sliter litt med balansen på denne måten. Derfor kommer det nå flere og flere mekaniske hester til ulike travbaner, slik at man kan skåne hester, og spesielt unghester, fra å bli ridd på feil måte. Disse hestene er blitt utviklet for montéryttere, som er en slags travsportens jockeyer. Montèløp går ut på at hestene blir ridd i trav i stedet for å trekke en sulky etter seg. Det sier seg nesten selv at det å ri en hest i trav er mye tyngre enn å ri en galopphest. Travets gangart er mye mer utfordrende på grunn av takten.

Mer om montèløp

Montèløp er en ukjent sport for mange, men for travhester som er blitt lei av å løpe med sulky etter seg kan dette være en god løsning. De kan få ny giv på gunn av følelsen av frihet, der de kun trenger å ta med seg en lett rytter på veien! Rytteren og utstyret skal til sammen veie minst 65 kg. For å forberede seg og prestere bedre i sporet, er det nå mange montèryttere som har begynt å bruke mekaniske hester. Disse står gjerne på travbanene rundt omkring. Dersom du er interessert i travløp, men ikke har mot til å sette deg i sulkyen, da er slike løp en spennende løsning. Det er også enklere å frakte bare hesten enn hest med vogn. I Frankrike er denne sporten kommet så langt at den er sidestilt med vanlig travsport. I Norge ble de første lisenskurs avholdt først i 1999/2000, noe som er ganske sent. På Drammen travbane kan du overvære det årlige Norgesmesterskapet i montèløp, der landets syv beste ryttere får lov til å delta. Dette er også en fin sport dersom du har en traver på stallen som du gjerne skulle ha brukt litt mer.

God søvn for bedre prestasjoner

Dersom du er en rytter på toppnivå, så vet du helt sikkert hvor viktig det er med god søvn for å prestere best mulig. Velg mellom flere kontinentalsenger for å finne den mest behagelige sengen og få den aller beste nattesøvnen. En god seng kan hjelpe deg med å stresse ned før et viktig løp. Husk at hesten er muligens den skapningen som lettest føler stresset til sin rytter. Stressede hester mister lett konsentrasjonen, og i tillegg kan stress skape farlige situasjoner. En trygg hest har oftest en rolig og avslappet rytter, som guider den på riktig måte. Ofte ser man at rolige hester er de som vinner flest løp, siden de klarer å holde konsentrasjonen i stressende situasjoner. Det er like viktig at hesten din får en god natts søvn før et løp som deg selv. Dersom du har reist til et nytt og ukjent sted, så sørg for at hesten får en ren og myk stall å sove i.

superior