Montere katteluke i stallen

Har du stall, vet du sikkert at det fort kan dukke opp mus der inne. De tiltrekkes selvsagt av hestefôret, og kan både være til plage og at de kan gjøre skade. Mus gnager på det meste, og kan ødelegge utstyr i stallen. Kanskje du bør la katten slippe inn for å få kontroll på musene?

Sett opp en katteluke

Katter liker å komme og gå som de selv vil, og følger som regel ikke dine timeplaner. Derfor er det best at katten har en egen luke inn til stallen. Du trenger ikke å være ekspert, for det er lett å montere en luke til katten. Det finnes også katteluke med chipleser som bare slipper inn akkurat din katt. Dermed unngår du at forvillede katter kommer inn i stallen.

Venn hestene til katten

Katter og hester kan skremme hverandre, så de bør vennes gradvis til den andre. Ta gjerne med katten inn i stallen fra den er liten, men ikke slipp den løs før den har lært å passe seg for hestene. Hestene må også venne seg til tanken på å ha katten i stallen, men som regel går dette helt greit.

Liggeplass i stallen

Lag gjerne en liggeplass til katten for å oppmuntre den til å være mye i stallen. Jo oftere den er der, desto større sjanse er det for at den fanger mus. Hvis du slipper katten ut når du skal på jobb, kan stallen også bli et lunt og varmt sted der den kan vente på deg.

Uncategorized

superior